Hoppspecialen 31/3-10

hejsan alla söta blogg läsare;*
I dag så var det ju hoppspecialen som alla andra onsdagar. Vannis var jätte pigg som vanligt. men i dag var hon stark. asså jag har märkt det sen senaste tiden att hon börjat att bli starkare och starkare. så jag ska testa ett rakt bett hade jag tänkt. I dag så fick vannis raspa tänder och blev vaxinerad. Vi frågade om jag kunde rida och hon sa att hon har blivigt vaxinerad så många gånger så det är bara å rida. Men bara hon inte blir svettig. (Vannis blir typ aldrig svettig) Så det känns väldigt lugnt endå. Idag på hoppspecialen så hoppade vi huset. det var super bra!:D ska visa bild på det. Idag fick vi hoppa lite höjder. jag och Vannis hoppade 90cm :)!
Ha det bra nu i hela veckan :D hihi GLAD PÅSK!<3
nu kommer övningen.


hihi :D
pusshej/angelina

gården

Hej! det blev inge mark arbete. det var jättehalt på gården... så jag gjorde det bara lätt för henne gjorde lite fram dels vändningar och lite lyssna övningar. annars gjorde jag inte så mke.
I morgon blir det Hoppspecialen. TAGGA :]<3
JAG LOVAR ATT DET SKA BLI MER BILDER & FILMER UNDER POSKLOVET!
var nyss med pokjvännen :] hihi älskar dig Samuel ;*

GOD NATT;*<3/Angelina Öhlin

dressyrspec.

halllooooj!
igår så red jag i dressyrspec. Vannis var rå taggad asså jag fattar inte hur hon kan vara så jävla pigg även om hon åkt 4 timmar transport och sen hoppat med :O asså shit!! haha iaf hon var jättepigg i går gjorde allt som hon skulle men i bland blev hon lite slitig och springig. men hon var jättefin. vet inte om jag ska ta en vilo idag i dag eller om jag ska rida lite markarbete.. humm.. vi får vell se hur det blir.
Vannis är bäst :]<3<3
kommer inte lägga in så mke bilder nu i veckan har massa skola... men på påsklovet blir det mer redigerning av bilder osv :]<3
hät kommer en suddig bil.. haha Vannis ser hinder :]!!!

sjuktsöt!;*
puss/angelinaÖhlin

Luleåridklubb

TJA!

kom just hem från tävlingen i luleå. eller kom inte just hem ´har virigt hemma ett tag men. steg upp kl halv 6 typ gick ut och gav hästarna hö. sen gick jag och Olivia. Hon är min lilla stall tjej typ. :) in och fikade sen for vi vid kl 7. resan tog 2 timmar:).

LC: på framridningen kändes det verkligen inte bra. hon bara sprang och skuttade fram. tänkte bara på hur det skulle se ut på banan.. usch. men nej då! när vi komm in på banan så gick det hur bra som helst! Hon stak lite ibland eller inte stak hon blev väldigt stark. men sen efter några hinder slapp det. vi blev felfira. sen var det 30 sek till omhoppningen i mellan. Omhoppningen gick jättebra men mot sista hinbder halkade hon till men vi fixade oss en 0/0 :D gulle gumman ;*!!
haha tappade stigbygeln på sista kombinationen med :] hahahaha

LB: Framridningen var KANON! hoppade bara 3 gånger på en oxer sen gav jag mig. det var jätte djupt underlag på framridningen så det kändes som att dom typ kämpade sig genom de:S men sen på banan var det mycket bättre. på första hindert var jag faktiskt tvungen att driva men vi fick nerslag på hinder nummer 6. Det var mitt fel för jag släppte henne aldeless för tidigt! men jag är EXTERMT NÖJD! asså ju högre det blir ju bättre hoppar hon. Hon får mer fokus än att bara springa runt som en galning på 80cm. Så nu blir det LB vi ska satsa på. Kanske LC som uppvärminngs klass endå.

Märkte i dag att hon hade massa ork kvar efter LB. när jag skrittade av eller skrittade hahah mer taktade av typ hon var as taggad efter LB´n synd att det inte blev någon omhoppning. Hade verkligen varit kul! Men nu TAGGAR vi nästa tävling!




KOMENTERA!
pusshej/ Jag och Vanillin

vilo

Idag fick lilla bebisen vilo dag :) i morgon blir det skritt runda :).

tagga tävling:D skriver mer i morgon :D:D ha det bäst pusshej !<3

NU KOMMER FILMEN :D!

musiken startar inte så fort :] vet att mina arman flaxar.. dålig vana.... ska få bort det :]

följ min blogg på Bloglovin?:D




KOMENTERA!! :D<3
pussss/angelina öhlin

hoppspecialen.

Hejsan svejsan!
idag red jag som vanligt i hoppspecialen som jag gör varje onsdag. i dag så hoppade vi stutts. ville igentligen hoppa bana men det blev inge av. På uppvärmningen var vanillin väldigt samlad och fin. Hon höll verkligen i hop sig :) fin ponny! sen förtsa hoppen blev inte så bra men sen blev det mke bättre! Hon känder verkligen på! men efter några hopp så lugnade hon ner sig. Hon har verkligen börjat att konsentrera sig vid träningen onte bara springa eller sura eller inte ens vilja gå i form utan nu gör hon det nästa själv mat Det var länge sen vi hoppade 5 stutts så det var vell på tiden att det blev. I morgon ska jag börja tänka på vad jag ska ta med mig till tävlingen på lördag. i morgon blir det nog vilodag för lilla pluttan.
Vet att jag falaxar med armarna på videon men ska försöka att sluta det ser rent förjävligt ut.. DÅLIG VANA:(

men nu blir det film:



okej det laggar med youtube....
filmen kommer i morgon i stället.....

Photoshop.

Hejsan!
tack för alla fina ideer om bloggen. ska ändra på det ni tycker. Men jag kommer inte att skriva om massa mode och sånt.. är verkligen inte intresserad av sådant.. :) TACK SKA NI HA SOM LÄSER MIN BLOGG;*
blev lite sugen på att veta vilka som läser mín blogg?:]
Vilka är ni?:)

idag blir det hoppsecialen:) Med min egna lilla ponny Vanillin. Vi ska ju tävla på Lördag så det blir sista hoppningen till tävlingen så jag hoppas vi ska hoppa någon sorts bana:) skulle få vara bra om jag fick hoppa höjderna som jag ska tävla med ;). Men är mega taggad till både hoppspec och tävlingen. Jag blir inte ensam KDRF'are Olivia Öhlund ska med upp:D.

Här har ni en bild som jag just redigerade i photoshop cs3.



ni som vill ha headers kolla efter ett inlägg längre ner.

pusshej/angelina Öhlin

Vad tycker ni läsare?

Hejsan!
nu har alla en chans att skriva vad dom tycker att jag borde ha i bloggen mer.

- Mer filmer?
-bilder?
-photoshop?
- kom gärna med egna förslag om vad jag ska skriva om i bloggen.

ALLA KOMANTERAR!!
vill bara fråga tycker ni jag har filmer bra ofta eller?:)

bus på gården

hejsan!
igår på dressyrspec var vannis underbar! hon kändes väldigt fin! vi hade skänkel vikning och nu har det verkligen börjat att sitta bra. på uppvärmingen var hon lite stökig men sen blev det bättre.
när vi la ner dom vra vannis jätte avslapnad och hon var lugn också.

Idag så red jag bara lite bus på gården. det var skit kul :D!!
gullgumman var astaggad men jag red bara 40 min så.. men nu ska jag börja rida mer länge och mer konditions träning inför tävling sesongen.



ser ut som att hon ska gå över tråden:]
pusshej<3/Angelina Öhlin


löshoppning

hejsan!
i morse så for vi och löshoppade Vanillin. Hon har aldrig gjort det förr så vi höjde inte högre än 1 meter. hon var JÄTTE DUKTIGT! Hon andvänder bakbenen jätte mycket lyfter verkligen ordentligt på benen. duktig ponny!
sen i efter middag blir det endå dressyrspecialen. hon blev inte ens varm av löshoppningen så hon orkar ett pass till. och känner jag att hon inte orkar så behöver jag inte köra så hårt med henne :) men nu ska jag gå ut i det underbara vädret.
FILM:


ha en bra dag!<3

film


sadel pia

Hejsan!
jag börjar direkt på gårdagen. for bara ut och skrittade lite. var så sjukt trött.

Idag så filmade Olivia medans jag red Vanillin på dressyrbanan på gården. Hon var fin som Vanligt. kunde inte göra så många övningar efter som att det var så sjukt halt :(.. asså hatar att det inte går att rida som man vill... men så är det nu snart kommer sommaren. och då blir det hård träning. Kunde iaf galoppera i dag men var tvungen att hålla in henne jättemke för att inte gå om kull.. Asså film kommer men  ni behöver inte klaga på min sitts... haha fyy satt inte fin idag måste skärpa mig.
Idag var sadel pia här och testade ut sadel mått åt mig ska köpa en ny dressyrsadel. kanske hopp med

i morgon ska jag på ridhuset och löshoppa min lillafliack för föstagången:D vet inte om "vi" kommer höja så mke efter som att hon aldrig har löshoppats någongång. har inte mke mer att skriva så snart kommer filmen.

pusss<3/angelinaÖhlin

Om Mig & min Ponny

OM MIG: Jag heter Angelina Öhlin och fyller 15 den 30 april. Jag är 164cm lång. Jag har ridigt sen jag var 9år eller jag har alltid ridigt fast då började jag rida på ridhuset. På min gård har det alltid funnints djur speciellt Hästar!! Det har alltid funnits hästar i vårat stall. Min mamma Anette är också häst intresserad hon hade en häst förr men den blev sjuk och vi var tjungen ta bort den.. Mamma är mer intresserad av körning än Hoppning & Dressyr men det hindar henne inte att skjutsa mig på någon träning/tävling. Jag tävlade en ridskole häst fösta gången när jag var 10. Jag tävlade en ridskole ponny som hette Lady. Det var en dressyr tävling. haha vet inte vad vi kom men men... Sen började jag tävla mycket hoppning vann några gånger. Det har jag alltid tyckt bäst om. Och nu förtiden har jag ju världens finaste tävling ponny så nu är jag i full fart med tävlingar. Både Hoppning & dressyr. Nästa tävling är i luleå regional/lokal ponny hopptävling. ska hoppa LC&LB.

Ponnysarna jag har haft: den första ponnyn jag någonsin fått var Hamilton min shettis som jag fortfarande har kvar. Vi hade ett föl med fast det lånade vi ut i 1år Mamma hade en häst asså hennes häst som vi hade före Hamilton men hon dog. (kommer mer om Nutella snart) Min andra ponny hette Reko. han var en gammal ridskole häst. han hann jag bara ha 1 år sen belv han jättehalt så vi tog bort han. Sen tog vi hem fölet (Nutella star) igen och sen hittade vi en Islandshäst som hette Feimin. Han hade vi lite mer än 2 år. Han dog av tarmvred. så där stog jag utan häst. Och nu var Nutella 4,5 så då började jag rida in henne. Hon blev superfin. jag började tävla henne efter 1år med bra resultat. Tyvär så sålde jag henne i höstas för jag blev för lång.. Tella var bara 134cm
så jag växte ur henne. Sen har jag köpt Vanillin nu. för 1år sen men.Vi är uppe i regionala tävlingar just nu.
Bild på mig:



MIN PONNY: Hennes namn är Vanillin. Hon är född 2003. Hon är en svenskridponny. Hon har en massa med raser som jag har tagit reda på.Hon är 50% Arab sen är det fjordin,knoppstrupp och Whels. vet inte hur dom är uppdelade men man ser mycket arab och fjording i henne.Hennes temptament är ganska stuttsigt och busig.
hon kan bli extremt het om jag rider ut med en annan häst. Hon är inte speciellt stark.Men lite ibland så sticker hon lite grann. Hon är lite som en ål hon är intespeciellt stadig eller bra på av stånd mot hinder. men hon är ju fortfarandeså ung och vi har ju bara tränat/tävlat 1 år så det kommer nog. Hon är färgen guldbrun. men just nu är hon nästan helrakad så hon ser lite halv grå ut nu:P. Hon kom till mig den 12 mars 2009. Hon är en ponny som ibland kan tjura ihop ordenligt.Men oftast går det bra. Hon Älskar att hoppa. hon hoppar hälre än att rida dressyr. Men hon är mega fin i dressyr med. Jag har hoppat 120cm som högts med henne. I dressyr kan hon LA rörelser men måste träna mer på det. Vi ska satsa dressyr i år med.
Eller om vi hinner med det.

 
VÅRA MÅL VÅREN, SOMMAREN, HÖSTEN:

Kortsiktiga mål: Klara LB bana felfri, Tävla dressyr lokalt ute på andra ridklubbar.

Lång siktiga mål: göra Debutt i LA. klara en LB dressyr bana med mer än 57% Tävla regionala dressyr tävlingar.

Jätte långa mål: Msv B eller A. i hoppning. och LA i dressyr. (LOKALT)

 Bild på Vanillin:


hoppspecialen 17/3

hejsan!
idag var det ju Hoppspecialen! asså det gick jättebra i dag underbart! hon var hur fin som helst!
på farmridningen var hon lite kantig av sig men sen när vi galopperade på volten vi hoppade typ kavaletti bommar. det var superkul! uppvärmingen hade vi också skänkel vikning. hon var hur underbar som helst! Idag har jag film också så nu ska ni få se hur fin hon var! Glömm inte att titta sista hoppet! där var hon verkligen PERFECKT!! gumman min :]<3 ni får se filmen orkar inte besriva detaljer.


Pusshej<3

vilo

Hejsan!
idag fick Vaníllin som vilodag som hon brukar ha på tisdagar så blev bara lite myspys idag<3

igår red jag ut en sväng bara mys då med typ har inget att berätta. Kan ju berätta att jag praoar på SRK i veckan. Asså jag rider ju på KDRF men SRK är inne i stan. det är kul att vara på någon annan ridskola engång. Fast vi har inte så mke att göra underdagarna. Bara mocka typ =$ men bättre än skola iaf :].

på torsdag ska vi få rida ridskole hästar. JAG HAR BESLUTS ÅNGEST!!! Jag vill ha Fancy eller Felix vet inte vilken :] hihi kan lägga in bilder i morgon på dom :)
ska sova nu
godnatt!

.

gör ett inlägg i morgon är skit trött<3
pusss

Header/Desingner

Hejsan!
som kanske alla vet så gör jag ju mina egna headers och designer till bloggen. nu ska jag ge alla er läsare en chans att få er blogg upppiffad. Om ni vill ha en Header/design så skriv der eran Epostadress via en komentar.
Nu får alla en chans så ta den :D Kan inte allt men kan det mesta. sen får ni skriva hur ni vill ha den. och skicka bilder via MSN. 
PS: kan endast hjälpa om ni har Blogg.se eller Webblogg.se
Puss/angelina

Skilnaden

Här kommer skilnad bilderna
ni kanske inte ser skilnad men det lovar jag att jag då gör!!



komentera puss

1år!!<3

hejsan!
idag är det inte vilken dag som hellst! utan min och Vanillins 1årsdag :D:D:D<3<3<3<3<3
hihi känns verkligen inte så!!! gud vad tiden har gått fortförbi! herregud! Första gången jag red henne känns som i går jag kommer i håg allt!! asså gud vad konsligt det känns. asså jag är verkligen den lyckligaste flickan i världen. vet inte hur jag ska yttrycka mig men jag är verkligen hur lycklig som helst! Gumman betyder allt för mig! vi har verkligen utvektlads mycket sen 1 år tilbaka. kommer skilje bilder sen!!

IGÅR: 
så for jag Amanda och Adelina på ridhuset efter ridskole tävlingarna och red dressyr. Jag och Vannis tränade sakta och längd Galopp. hon var hur fin som helst! gud min lillaflicka är så sjukt duktig det finns bara inte.! hon var rå taggad lite i början. det är hon nästan hjämt. hon måste få springa bort lite energi innan hon kan jobba ordentligt. men hon var iaf underbra! Älsklingen min!

IDAG:
Idag är det våran 1års dag så loisa kom till mig kl halv 2 typ och sen fotade hon mig och Vannis på våran 1 årdag :] älskar ordet:* haha men hon fotade även lite bilder utan utrustning. Vi tränade olika saker. jag hade hoppsakerna på henne även om jag inte hoppade. men jag har ju bilder på hennes dressyrgrejor fån i förr går så nu bilr det på hoppsakerna. hon var jättefin i dag lite tjurig men annars hur sjukt fin som helst! gumman min<3
Vi gjorde även lite skänkelvikningar. det gick superbra!

hihi vi stegrade lite med. ska sluta göra det så mke innan det blir nått dåligt om det men det var ju endå våran 1års dag då måste man ju få göra nått roligt :] hihi gud vad glad jag är :D uaf nu kommer massor med bilder från i dag :D<3






haha jag var inte så fin men hästen är söt :]






typ GÄSP?:] gumman min<3
















































det var alla :D
pusshej
KOMENTERA!

loisa fotar.

hejsan!!
igår red jag lite på våra granns gård eller inte gård utan ladugård. haha men lollo fotade mig. det blev jättefina bilder!!! Tack loisa! iaf det gick superbra hon var hur fin som hellst! och tjurade lite ibland men oftast inte!
först travade jag runt lite bara smått på tygeln och det gick bra. kude tyvär inte galoppera så mke efter som att det var så halkit underlag. har inte hunnit berätta att det faktiskt har varit +7 grader hela sport lovet typ! super härligt! men så klart hade det frysigt under natten så det var jätte halt så travade för det mesta. Vi gjorde lite skänkel vikningar. hon har svårare för höger typ. men det kommer vell så småning om. De var typ +2 medans jag red och super härligt väder vannis känder verkligen bra hon var pigg och arbetsam. gulleponny;*.
Lollo testade också att rida och hon tyckte hon var jättefin :D!

idag blev det vilo dag efter som att det har hon ju 1 gång i veckan. hon brukar ju vila tisdagar men inte denna vecka. Så i dag så smörjde alla vannis grejor inklusive massor med andra saker jag inte ens avdvänder. så jag känner mig verkligen duktig i dag :] hihi 4 sadlar smörjde jag. har till och med 1 kvar.

Måste bara passa på att säga att dom som tycker att ja är för lång för Vannis kan bara hållakäften. Jag orkar inte med massa med dumma komentarer. ORKA TRYCKA NER FOLK?... Ni som tycker det håll det för er själva och skaffat er ett liv... Moget med anonyma....

Bildbom:



























Dagens Favorit bild



hoppning

hejsan!
igår så hoppade jag på ridhuset med Vanillin. Vi hoppade 2 hinder med olika farter och hindrerna låga på 1 meter. ni ser ju själva på filmen. HON var mega fin! underara ponny! i morgon ska lollo komma och fota mig. Hoppas det är fint väder!!!<3<3
orka inte skriva mer sitter och har ont i magen.


pusshej<3

ute ritt

hejsan!
idag så red jag och olivia ut en sväng. Hon tog med min shettis Hamilton. det var skit kul :D vannis var mega pigg som vanligt. hami var typ jättehet men har är ju inte så svår att stanna för han är ju typ 98cm :] hihi tusan att jag inte kan rida han.... jag är ju lite tung. men olivia väger ju ingenting :D<3 hihi i morgon ska vi fara på ridhuset på morgon :D! vi ska typ fara 9 och då hade jag tänk hoppa. få se vad jag ska hoppa :]. Olivia ska då följa med och filma mig. så jag tror att ni ska få se en film i morgon.
pusshejj<3

HELLO!!

hejsan!
var på fest i går så det blev ingen uppdatering. men jag och sofia for ut en sväng. det var skit kul att rida med nån annan nångång. men iaf så var allan (Sofias häst) han var helt galen på sista galoppen! han sparkade bakut och trippade som på tå fram hahaa guuud så söt häst :D!!! min ponny var bara EXTREMT stark. hon har typ aldrig varigt så stark sen jag fick henne :O!! hihi ska nog ha ett starkare bett nästa gång jag rider med Sofia :)
i förr går så red jag ut barbacka inte så smart efter som att hon inte är trafiksäker ^^ men det gick vell hyfsat. hon bockade VÄLDIGT MYCKET!!! hon kände vell sig fri och kunde busa på hur mke hon ville så det var bara kul. det känns verkligen bra nu. vi har kommit en bit i dressyren och ja. det känns som vi kommer vara hur fina som helst efter sommaren. i dag tror jag att jag och Olivia ska fara på ridhuset och rida. då kanske vi kan träna lite sidvärts. hon har blivigt super duktig på de nu! men nu har jag inge mer att skriva så..
PUSS&KARM


Dressyr film.



och om någon undrar så kan hon stegra på komando. hon busar inte :]
är typ Slolt :]<3

dreesssssyrrrr.

hejsan!
idag så red jag dressyr. Olivia filmade så hade tänkt lägga in en film sen!:D. hihi men jag kan inte göra den nu gör jag måste plugga till provet i morgon. Vi tänade på lite ökningar som vi älskar och sen så låga jag mest på volter. men hon var superfin! film kommer innom kort!
här har vi en ny bild på min plutta;*;*

hahaha gumman ;*
pusss<3 komentera

hoppspecialen.

hejsan.
idag hade vi hoppspecialen. hade ju Vanillin;* gumman min ;* jaja men uppvärmningen var hon underbar hut jävla fin som hellst!! sen hoppdade vi några skutt och det gick superbra! MEN efter ett tag så surade hon sönder!!! :O hon typ inte gick frammåt bara studdsade på stället+:O?!?!?!?!?!?! haha men det kan ju inte gå bra alltid. men sen när vi la ner dom så blev hon lugn och fin i gen ;*
men nu ska jag sätta mig i photoshop.
pusss<3

Hööks

hejsan!
bestälde just lite grejor från hööks. här kommer bilder.

ett schabrak och en huva som matchar ganska bra :) funderar på att göra ett tryck på schabraket.

Bak sydd för att mina är typ trasiga väldigt väl andvända.:)

den mörkbruna sadelgjorden :) så man slipper hoppplatta hjämt ;)<3

det var allt ;* pusss

snö

hejsan nu sitter ja i skolan igen :) idag blir det hoppspecialen vet inte vad vi ska hoppa men hoppas det blir en bra övning. jag ska fråga Olivia om hon kan filma eller om hon fortfarande är sjuk. hoppas hon blir frisk snart. för nu snart är det ju sport lov! gud vad jag ska rid nu under lovet!<3<3 MEN BARA DET SLUTAR ATT SNÖA NÅN GÅNG!! nu blir jag snart less... nu har vi 2 meter snö på allla lägdor så man måste typ rida på landsvägen.. och min ponny är inte trafiksäker :/... hon kommer typ aldirg bli de :(.. eller vem vet det kan ju ändras fort. Nu har jag verkligen in sett vilken skilnad det har blivigt på min ponny=D! hon har verkligen fått muskler ! kul att titta på bilder från förr! :D min fina vannis :) snart har vi haft ett helt är tillsammans tänk vad tiden  går fort fram nu när jag fått henne:) det är verkligen skit kul att rida nu när man har en så duktig ponny som jag har;*;*;*<3<3<3
men nu ska jag fortsätta med spanskan =) men ha det så hilma bra nu och komentera bloggen ;) kanske kommer ettt inlägg ikv om hur det gick att rida har typ inge löxa så jag borde hinna.

pusshej<3<3<3<3


skola...

hejsan nu sitter jag i skolan och har spanska. i söndags så red  jag i dressyr specialen. det gick super bra men jag red inte fullt ut efter som vi hade tävlat så red bara halva lektionen. igår så red jag ut en sväng. hon var hur jävla pigg som helst!! hihi pigg ponny ;*. nästa tävling blir 27 MARS :] 80 och 90 cm :D hihyihi taggaaa!!! :D<3<3<3<3<<3

ska dra nu pussssss!


RSS 2.0